Theaterproductie

Voor mij bestaat theatermaker uit twee delen. Aan de ene kant heb je de regisseur en aan de andere kant het creatieve brein: schrijver/decorbouwer/kostuumontwerper. Als regisseur ben ik voortdurend op zoek naar de beste uitvoering van de rol. Daarbij houd ik van natuurlijk spel, waarbij de emoties die iemand laat zien echt binnen komen bij het publiek. Naturel spel is daar een groot onderdeel van. Rauwe randjes daar houdt ik van. Wie is iemand als mens en hoe vertalen we dat naar je spel. Ik probeer spelers een stap verder te helpen in hun ontwikkeling als speler en heb dus ook voortdurend oog voor waar iemand staat. 

Als creatief brein heb ik een idee wat ik visueel met het stuk wil. Daarbij is het altijd een uitdaging om wat ik in mijn hoofd heb, om te zetten in beelden. Ik vind het gaaf om te sparren met een creatief team en dan samen aan de slag te gaan om het werkelijkheid te laten worden. Daarbij ben ik ook graag zelf bezig met het daadwerkelijk maken van decorstukken en attributen. 

Een greep uit mijn werk

Goudsbloem

Na jarenlang gespeeld te hebben bij De Goudsbloem, vroegen ze me in 2016 te regisseren. Dat jaar heb ik De Droomfabriek herschreven en geregisseerd. Naar het boek van Michel Linthorst. Een verhaal over het geloven in je dromen. 

In 2018 werd ik weer gevraagd en heb ik het vehaal ‘Het bos in’ gemaakt. Een samenraapsel van allerlei sprookjes. Avontuurlijk, sprookjesachtig en een beetje gek.  

Musicalgroep Utrecht

Wat een kanjers, de mensen van musicalgroep Utrecht. Samen met Hubert Termeulen hebben we Urinetown tot een knettergoed stuk gemaakt!

Charlotte is enthousiast. En dat enthousiasme werkt aanstekelijk. Ze weet je uit je comfortzone te halen zonder dat het ongemakkelijk voelt, maar waardoor je wel net dat stapje verder gaat dan je eigenlijk zou willen. En daar word je beter van. Charlotte voelt dit evenwicht haarfijn aan. En dat doet ze bij iedereen anders Bij iedereen op de persoon toegesneden.” – Martijn van Beek (speler) 

Musicals groep 8

van 2006 tot 2016 heb ik de eindmusical op basisschool de Carrousel in Gouda (mee)geschreven en geregisserd. Met soms wel 35 pubers een leuk, cool, grappig stuk maken,  was altijd weer een uitdaging. Met veel plezier gedaan, tot de school een andere oplossing zocht ivm te hoge kosten. 

De musicals liggen sindsdien in de kast. Mocht je er een zoeken? Laat het me weten!

 

Heb je een mooie klus voor me?

KvK 30240349
Btw-ID NL001970618B88
info@midview.nl
Werkomgeving Utrecht
Privacyverklaring

 

© 2020 Midview    |   Foto's van Femke Marije Fotografie